אוכמניות כחולות הן פרי יער המוגדר כמזון על תודות לתכונות הבריאותיות הרבות ולערכים תזונתיים ובהם וויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, נוגדי חמצון עוצמתיים, סיבים תזונתיים.
אנתוציאנינים (הצובען הסגול \ כחול ) הן נוגדי חמצון עוצמתיים וכן משמשים כחומר נוגדי דלקות. חומרים אלו מסייעים בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, משפרים ומשמרים את בריאות העיניים ומשפרים ראייה ובעיקר ראיית לילה. מאטים תהליכי הזדקנות, מונעים שקיעת שומנים בדפנות כלי הדם. מומחי תזונה מציינים את יכולתם של אוכמניות כחולות לצמצם נזקי סוכרת, להקל על דלקות מפרקים וכן למנוע התפתחות מחלות ממאירות של דרכי העיכול.